Шефката на кабинета разчитала на опозицията за овладяване на кризите

0

„В една нормална държава, когато има толкова много кризи, ако някой го е грижа, независимо дали е в опозиция, е нормално да предлага работещи решения. Ние имаме точно обратното в лицето на нашата опозиция“.

Това заяви пред БНР Лена Бориславова, началник на кабинета на министър-председателя Кирил Петков и говорител на правителството. 

По думите ѝ държавната администрация е свикнала години наред да няма собствено мнение и становищата ѝ са бланкетни, които не могат да се използват активно, за да се защити истинския интерес на българското общество:

„Трябва да рестартираме всички процеси в държавата“.

Във връзка с кризата около Украйна Бориславова заяви, че от анализите на правителството, които то прави със съюзниците от НАТО и ЕС, става ясно, че Европа не се готви за война:

„Европа е наясно, че трябва да има решителен диалог с Русия, в който да се работи за деескалация на напрежението“. 

„Не сме застрашени да останем на студено тази зима“, заяви тя в коментар на евентуални санкции срещу Русия и спиране на газови доставки като реакция от страна на Москва. 

По думите ѝ правителството работи по диверсификация и получаване на азерски газ, който да започне да бъде доставян в средата на тази година

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече