Все още се чака докладът на Сю Грей за поведението на британския премиер Борис Джонсън

0

Великобритания продължава да е в очакване на доклада на държавния служител Сю Грей за събиранията на „Даунинг стрийт“ по време на локдаун.

След два дни на очакване и объркване докладът на Сю Грей може да бъде предаден на премиера всеки момент. Лондонската полиция, която също води разследване на купоните, поиска обаче в доклада да има „минимално позоваване“ на събития, които са в нейното полезрение, „за да не се пречи на разследването“. Това на практика означава докладът да бъде редактиран.

Сър Кристофър Чоп, който е депутатът от Консервативната партия на Борис Джонсън, заяви за Би Би Си, че действята на лондонската полиция са „злоупотреба с властта“. Той обвини „Скотланд ярд“ в „намеса в съдържанието на доклада“ и опит да се предотврати публикуването на пълния текст.

Опозицията също настоява за целия доклад.

Политическият кореспондент на Би Би Си Иън Уотсън заяви, че има информация, че Сю Грей се опитва да редактира части от доклада, за да отговори на загрижеността на полицията, но тя не иска в никакъв случай да премахне цели части от него, защото това може да се приеме като „прикриване на истината“.

Според Уотсън точно това търсене на верния баланс бави публикуването на доклада.

Междувременно вече има кандидат за лидерския пост в Консервативната партия, ако се стигне до надпревара. Това е председателят на парламентарната комисия за въшни работи Том Туджендхат. Ако 54 депутати тори подадат писма с искане на вот на недоверие в премиера, такъв вот ще се състои и ако Борис Джонсън го загуби, ще има надпревара за лидерския пост.

Докладът на Сю Грей може да се окаже решаващ за искането на вот на недоверие в преимера.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече