Таксиметрови шофьори на протест в Добрич, не искат да вдигат цените

0

Десетки таксиметрови шофьори се събраха на протест днес в Добрич. Тяхното недоволство е продиктувано от желанието на централата, с която те работят, да повишат цените на услугите си за превоз. Според протестиращите това ще доведе до още по-голям отлив на клиенти и съответно спад на техните приходи.  Централите, които се използват от таксиметровите шофьори в Добрич, са пет, но собствениците са две фирми. Една от тях преди дни е уведомила чрез ефирните радиостанции всички шофьори, имащи договорни отношения с нея, че иска повишаване на цените за предостяваните услуги. Шофьорите возят клиенти на собствени коли, всички разходи са за тяхна сметка, единственото, което ползват от фирмата е радиочестотите, за които плащат седмичен наем.  Въпреки повишението на цените на горивата, таксиметровите шофьори не желаят поредното увеличение на техните услуги, тъй като те и в момента са сред най-високите в страната. Шофьорите действително се опитаха да проведат диалог с представителите на централата, но им беше отказано. Отказ от коментар получиха и медиите. Протестиращите са категорични, че в случай на продължаваща неангажираност от страна на централата към желанието на голяма част от тях да не повишават цените си, те ще преустановят временно работа с нея. Разбира се, шофьорите се опасяват, че това ще се отрази на техния оборот, но и са убедени, че жителите на Добрич не могат да издържат на поредно увеличение на цените. 

По думите на таксиметровия шофьор Енчо Панчев настояването за повишение на цената за превоз в Добрич от страна на фирмата, притежаваща лиценза за повиквания по телефона и комуникация между шофьорите, е немислимо при днешната икономическа ситуация:

„Няма никакво основание в този момент, в тази ситуация в държавата, да се вдигат цените и на таксиметровия превоз, при положение, че сме най-скъпите в цяла България. В града се возят предимно ученици, болни хора и възрастни“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече