Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков каза пред съда версията си

0

На 4 март започват финалните пледоарии по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков. Близо два часа подсъдимият Кристиян Николов даваше днес обяснения за случилото се на 19 април 2020 г.

Николов каза, че няма конкретен спомен за момента, в който е ударил автомобила на телевизионния водещ, защото малко преди това е загубил съзнание. Отрече да е употребявал наркотици

В първите си обяснения пред Софийския градски съд от началото на процеса за тежкия пътен инцидент подсъдимият посочи, че малко преди да удари колата на Милен Цветков, е загубил съзнание. Следващият му спомен бил от силния удар, за който по-късно разбрал, че е от катастрофата.

Кристиан Николов разказа и за опитите си да окаже помощ на телевизионния водещ. Той обясни, че доброволно се подложил на тест за наркотици, защото не е допускал, че има в кръвта си забранени вещества.

На следващия ден разбрал, че загиналият е Милен Цветков и че е починал.

„Когато разбрах, че е починал, светът ми свърши“, каза пред съдебния състав Николов.

За откритите в кръвта му наркотици той предположи, че някой ги е поставил в питието, което изпил в нощта преди катастрофата.

Обясненията си подсъдимият започна със съболезнования и извинение към близките на Цветков.

Кристиан Николов (23 г.) е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на телевизионния водещ. Наказанието за това престъпление е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече