24 семейства в Благоевград не посрещнаха Рождество Христово в домовете си

0

Коледа е празникът, който ни събира у дома и ни кара да усещаме истинската топлина и благодарност за това, че сме заедно. Не навсякъде обаче е така. В Благоевград 24 семейства не посрещнаха Рождество Христово в домовете си, които пострадаха при пожара преди две седмици. Огнената стихия взе три жертви, но другите бяха спасени. Те са в чужди домове, опитвайки се да преодолеят ужаса, който тлее в душите им. И най-големият им страх е да не ги забравим

Преди пожара на 10 декември някои хора от блок 18 в квартал „Струмско“ дори не се познавали. Сега всеки ден са заедно пред тъжната гледка от напукани стени, сажди и все още натрапчивия мирис на изгорели спомени.

Едно от семействата, което живее на първия етаж, са медици, цял живот спасявали хора в отделението по хемодиализа на областната болница. Сега се опитват да превъзмогнат ужаса от пожара. Въпреки болката и страха семейството са благодарни, че са живи.

Друго жилище нямаме, това ни е единственото. Очакваме някакво общинско, докато се реши проблемът„.

Димитър Нанов живее с жена си и дъщеричката им, която е първокласничка, на последния етаж, точно над апартамента, от който тръгна пожара. Семейство-новодомци, които вложили всичките си средства, взели и кредит, за да направят мечтания дом. Днес от него са останали само стените, напукани от огъня.

Нашата дума за Коледа е дом„, каза Димитър.

Вчера в Благоевград пристигна главен комисар Николай Николов, за да връчи лично наградите на 21 пожарникари, спасили два пъти по толкова човешки животи. На това събитие дойдоха и най-малките обитатели на блок 18 – двете бебета-близнаци, заедно с майка им Вероника. Тя не поиска нищо, но помоли всички да помогнат с каквото могат, за да се върнат всички у дома.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече