НАТО предлага среща на Съвета Русия-НАТО през януари

0

Северноатлантическият алианс е предложил на Москва среща на Съвета Русия-НАТО през януари догодина. Това потвърди говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова, а президентът Владимир Путин съобщи за поредното успешно изпитание на хиперзвуковата ракета “Циркон”. 

На редовния си седмичен брифинг Мария Захарова заяви, че Русия е готова за преговори с НАТО:

„Потвърждаваме готовността си за пряк диалог с НАТО по руския проект за споразумение за гаранции за сигурността на Русия, изключващо по-нататъшно разширяване на Алианс на изток и разполагане на ударни оръжейни системи в непосредствена близост до руските граници“.

Междувременно, на днешното съвместно заседание на Държавния съвет и на Съвета при президента по наука и образование, Владимир Путин съобщи за поредното успешно изпитание на хиперзвуковата ракета “Циркон”.

„Хиперзвуковата система “Циркон” е най-новата ни ракета, която поразява и морски, и наземни цели. Изпитанията преминаха успешно, безупречно. Това е голямо събитие за страната ни и важна стъпка към повишаването на сигурността и отбранителните способности на Русия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече