Борислав Колев даде показания и пред съдия

0

След като вчера се срещна с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, а на разпита му в Прокуратурата присъства Обвинител №1 Иван Гешев, днес единственият обвиняем по аферата „Хемус“ – Борислав Колев, даде показания и пред съдия.

Разпитът беше обявен от Софийската градска прокуратура, където се води разследването за пране на близо 53 милиона лева, предназначени за Лот 5 на магистралата.

Бившият международен съдия Борислав Колев, заради когото беше последното обтягане на отношенията между Прокуратурата и МВР, пожела да говори за схемата, по която били отклонени милионите от „Хемус“, когато Софийският апелативен съд постанови постоянното му задържане.

Все още не е ясно при какви обстоятелства се е състояла срещата му с Бойко Рашков, но е ясно, че вътрешният министър първи е чул имената, които по-късно Колев е казал и в присъствието на главния прокурор Иван Гешев.

За имената от държавното обвинение изрично уточниха, че не били на публично известни личности.

На органите на МВР е било разпоредено да издирят лицата, както и свързаните с тях фирми.

От Прокуратурата декларираха решимост, ако бъдат събрани доказателства и за други замесени в схемата за източване на милиони от автомагистрала „Хемус“, те да бъдат обвинени и да им бъдат наложени съответстващи на тежестта на деянието им мерки за неотклонение.

Разпитът на Колев пред съдия беше анонсиран от Прокурарата със „закрепване на обясненията му“.

От там обявиха, че Борислав Колев е поискал да бъдат свалени обвиненията му и да не му бъде търсена отговорност за участие в престъпната схема.

Не става ясно как гледат на това наблюдаващите прокурори, които именно заради настояване от страна на ГДБОП за сделка с обвиняемия срещу неговите показания, се оплакаха от „безпрецедентен натиск“ и си направиха самоотводи, които все още чакат санкцията на Софийската апелативна прокуратура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече