Транспортният министър: Спираме всички конкурси за ръководни длъжности

0

Всички обявени конкурси към този момент за ръководни длъжности в Министерството на транспорта и съобщенията са спрени или предстои да ги спрем с наша заповед, съобщи пред журналисти в Русе транспортният министър Николай Събев.

Той обясни, че това се прави заради подписаното коалиционно споразумение, съгласно което назначаването на ръководни длъжности във всички ведомства трябва да става след координирането с коалиционните партньори.

„Много държим всички ръководни кадри да са годни и да имат качества да правят реформи и мотивация да ги правят. Само аз няма как да го направя“, поясни той.

За възстановяването на полетите по линията Русе – София Събев каза, че предстои среща с министъра на финансите по инициатива на Министерството на транспорта. На нея ще бъде поставен въпросът за получаването на 2 600 000 лева от държавата, колкото е поискала община Русе за изграждане на ограда, ремонт на част от пистата и други дейности.

„Ще кажа, че това не е държавна помощ, а ангажимент на държавата за развитие на инфраструктурата“, поясни министърът.

Той посочи, че ще има облекчена процедура за преминаване на пътници и товари през ГКПП „Дунав мост“. Ще бъде приложен пилотен проект – различни малки мерки, „които като се приложат в система като цяло, ще се получи ускорение“. Предстояла писмена работа и сериозна мотивировка, за да се получи подкрепа.

На въпрос дали се мисли за превозването на тирове на жп платформи, министърът каза, че ще се използват всички възможности за разтоварване на шосейния трафик, но държавата трябва да предостави благоприятни условия, така че превозвачът да избере жп транспорта.

Министър Николай Събев участва в обществена дискусия на тема „Развитие и бъдеще на въздушния и сухопътния транспорт в Русе и региона“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече