Селски козар загина при пожар в дома си

0

Обгорели останки на 58-годишен мъж са били открити при гасенето на обхваната от пламъци къща в братядаскаловското село Партизанин, сигналът за зловещата находка е бил подаден призори на 16 декември.

Огънят в дома на Димитър Атанасов бил забелязан малко преди полутощ на 15 декември от съседи, които направили опит да потушат огнището, но се изплашили от взрива на газова бутилка в една от стаите. В гасенето са участвали пристигнали огнеборци от Чирпан, но пожарът погълнал изцяло покривната конструкция и дограмата.

При разчистването били открити останките от собственика, който най-вероятно първо се е задушил от димните газове докато спял върху диванче в кухнята.Предполага се, че искрата е тръгнала от забравена цигара или от печката на дърва и въглища, с която стопанинът се е отоплявал. Димитър Атанасов бил ерген, работел като козар в стопанството на свой съселянин, нямал врагове и гибелта му разтърси хората от Партизанин, където живеят малко под 500 предимно възрастни мъже и жени, коментира кметът Ганчо Танев, който в петък се опитваше да открие по телефона макар и далечни близки на жертвата, за да го погребат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече