Татяна Дончева: Прокуратурата е бастион на ГЕРБ

0

Прокуратурата е бастион на ГЕРБ. Отстраняването на ГЕРБ от властовите им позиции означава мини войни. Едната писта е между МВР и прокуратурата. Такива ще има и между финансовите институции“. Това мнение изрази пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“.

„По разследването за раздаването на пари за АМ „Хемус“ прокуратурата и разследващите органи трябва да работят в синхрон. В случая обаче имаме абсолютна политическа ангажираност на главния прокурор с предишните управляващи, личен ангажимент за пазене на бившия министър председател и значимите му министри, и лично на министъра Николай Нанков. Начинът, по който се е процедирало с парите, е крещящ пример за това как самата държава може да организира корупционна схема„, коментира тя. 

Според нея прокуратурата не се заема да разследва, а се чуди как да пречи:

„За първи път чувам как прокуратурата ще образува дело на оперативните служби, защото те били искали и предлагали идеи за определени неща. От прокуратурата зависи да привличате ли обвиняеми, или – не. Какви са тези глупости“.

  • По думите ѝ КПКОНПИ не бива да бъде направена квази прокуратура:

„Тя (КПКОНПИ – б.р.) е бухалка по замисъл. … Там са преторианците и те ще изпълняват волята на този, който ги е назначил. Тази комисия трябва да се закрие. Ако някой смята да преследва ГЕРБ, това трябва да стане наистина със средствата на правосъдието„.

Дончева определи като приключило партньорството на „Движение 21“ с формациите на Мая Манолова и на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, които бяха в коалиция „Изправи се БГ. Ние идваме“ в 45 и 46 парламент.

Интервюто на Снежана Иванова с Татяна Дончева в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече