22 бебета проплакаха в „Майчин дом“

0

За последните 24 часа в Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ в София са се родили 22 здрави бебенца, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Почти всеки час за последното денонощие се е раждало по едно бебе в СБАЛАГ „Майчин дом“ – първенецът по раждания в страната – въпреки пандемията, въпреки осезаемия спад на раждаемостта в национален мащаб.
Екипът на болницата поздравява техните семейства и им желае много здраве и благополучие.

Последната впечатляваща статистика от „Майчин дом“ е от преди 10 дни, когато само за един ден се родиха естествено 3 двойки близнаци.

В болницата от понеделник, 6 декември, работи на пълни обороти новооткритото ремонтирано по последни медицински стандарти Послеродово отделение на 12-я етаж, където майките са със своите бебенца през цялото време.

Там вече повече от 25 родилки и техните деца ползват комфортните условия в единични или двойни ВИП стаи, които с отделен кът за кърмене и място за тоалет на бебетата. Първите 100 родилки, преминали през отделението, получават специално подготвените подаръци – памперси, одеала и хигиенни материали от наши партньори, посочват в съобщението си от СБАЛАГ „Майчин дом“ ЕАД.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече