Публикуваха пълния текст на споразумението за бъдещето правителство

0

„Монитор“ разполага с пълния текст на проектоспоразумението за бъдещето правителство, което „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ трябва да подпишат.

Парафите няма да бъдат поставени днес, но разговорите са на „финалната права“. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

На няколко пъти вече от „Продължаваме промяната“ заявяват, че ще предложат следващият премиер и двама вицепремиери. При партията на Кирил Петков и Асен Василев отиват министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и културата. Ще имат и министър на растеж и иновации.

Всяка една от партиите ще има вицепремиер. „БСП за България“ ще предложи министрите на труда и социалната политика, на икономиката и индустрията, на земеделието и на туризма. 

За „Демократична България“ договорката е за министерството на правосъдието, околната среда и електронното управление. Като министърът на МОСВ ще бъде и вицепремиер. 

Партията на Слави Трифонов „Има такъв“ ще предложи министри на енергетиката, външните работи, регионалното развитие и спорта. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече