Пожалиха бияч на полицай, осъдиха го условно

0

Условна 18-месечна присъда, с отложено изпълнение за срок от 3 години постанови състав на казанлъшкия районен съд за подсъдим по дело за нанесен побой над униформен полицай  по повод и при изпълнение на служебните му задължения.

Пред Темида в Града на розите застана 26-годишният Асен Н.КР.от павелбанското село Асен, който на 8 юли т.г. при опит на униформения служител да преустанови шумен гуляй му нанесъл няколко удари и разкъсал служебната му риза.По време на саморазправата видимо пияният млад мъж крещял:“Майте се от тук, боклуци, не ми разваляйте празника!“.

За да бъде овладяна ситуацията се наложило употреба на специални средства от допълнително намесилите се колеги на пострадалия, който дълго време не можел да ползва пълноценно наранената си лява ръка.

Размерът на наказанието е в резултат на сключено споразумение между неосъждания до сега , но и трайно неработещ никъде подсъдим и наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което е било одобрено от съда.Пострадалият при схватката служител на полицейския участък в Павел баня може да търси обезщетение за преживените болки и страдания по граждански рид, уточняват от съда.Осъденият ще трябва да заплати  за направените разходи от ОД на МВР 214 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече