Близките на загиналите на АМ Струма влизат у нас приоритетно

0

Съдебни медици от Скопие идват у нас

Външно министерство оказва в рамките на компетенциите си цялото необходимо съдействие на  Северна Македония във връзка с катастрофата на автомагистрала „Струма“, съобщиха от ведомството. Това е уверил министър Светлан Стоев премиера на Северна Македония Зоран Заев, външния министър Буяр Османи и здравния министър Венко Филипче, след като днес ги посрещна в „Пирогов“, за да посетят пострадалите от инцидента на „Струма“.

От МВнР посочват, че те, както и посолството ни в Скопие са в постоянен контакт с министерството на външните работи на Северна Македония и дипломатическото й представителство в София.

Посочват, че са поискали сме от компетентните български институции да бъде осигурено приоритетно и безпрепятствено влизане в България на близките и роднините на загиналите и пострадалите, както и на представители на медиите на Северна Македония с оглед хуманитарния аспект на случая. В рамките на компетенциите си МВнР оказва съдействие и на екип от съдебни медици, както и на служители от МВР на Северна Македония, които ще пристигнат в страната ни във връзка с катастрофата.

От МВнР още веднъж изказва своите най-искрени съболезнования към Северна Македония във връзка с трагедията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече