Станишев заподозря Нинова във фалшива оставка

0

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев намекна, че оставката на Корнелия Нинова от председателския пост на БСП е неискрена, а анализа за катастрофалната изборна загуба е по-скоро кампаниен. Той отново призова за пълна мобилизация на електората за балотажа между Румен Радев и Анастас Герджиков в неделя, в името на това промяната да бъде необратима и категорична.

„Думата избори е търсена 27 300 000 пъти към момента на писането на този пост. Най-вече през кампанията и особено през последната седмица. Разбира се, заедно с “президентски”, “парламентарни”, “честни”, “опорочени”, “за трети път тази година”. В неделя българите отново имаме избор. Да отидем до урните за четвърти път. Или пък някои да решат да си останат у дома. По всякакви причини.

На тях искам да кажа: излезте и дайте сила на промяната! За да е необратима и категорична, тя има нужда от енергия. От енергията на мнозинството. От подкрепата на всички поколения, навсякъде в страната и в чужбина. От симпатията на младите, от амбицията на хората в активна възраст, от иновативността на учените, от всеотдайността на работещите, от достойнството на пенсионерите“, заяви Станишев. 

Той също потвърди, че ще гласува.

„И още нещо. В момента в България е турболетно. Като след избори. Хвърчат оставки – къде искрени, къде – не. Правят се анализи – къде кампанийни, къде рационални. Изричат се думи – за да попречат или да помогнат на кандидат-президентските двойки. Тези политически действия са очаквани след загуба. Но водят до объркване и отлив на гласуващите българи. А политическите лидери на партиите на промяната не бива да допускат партийната рутина и изборната статистика да подарят победата на статуквото. Политическите битки тепърва предстоят“, смята бившият председател на БСП. 

По думите му за да има и среда за редовното правителство на промяната, трябва вотът в неделя да е категоричен. 

„А иначе довечера ще проследя дебата. За да видя след многобройните искания за лидерски сблъсък, има ли какво да каже този кандидат за президент. За Радев съм сигурен“, отсече Станишев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече