Поредна присъда застигна в затвора ало-измамник

0

Поредна, тригодишна ефективна присъда застигна изпечен ало-мошеник, който в момента изтърпява в софийския централен затвор наказание за предходно аналогично наказание.

Роденият във врачанско село Малин Богданов, но подвизаващ се из цялата страна е осъден в условията на съкратено производство по дело, което се гледа в старозагорския районен съд. Заедно с него пред Темида застана и наскоро навършилата 16-годишна възраст Петя П., която Богданов използвал в ролята на мулето. При задържането му преди време след поредна жалба на ощетени, които олекнали с различни суми и златни накити Марин разигра плачлива сценка в съда, като пробва да омилостиви съда с твърденията, че участвал в измамите, за да набави пари за лечение на страдащата уж от аутизъм Петя, с която се запознал в София.

Наказанието му този път е измами спрямо трима пенсионери

в периода от 5 август до 10 август 2020 година  на територията на Провадия, Варна и Стара Загора, от които успял да прибере общо 11 548 лв. По делото е установено, че обвиняемият Богданов се свързвал по домашни телефони с пострадалите под претекст, че ръководи разследваща полицейска група и търси съдействие от набелязани за изнудване граждани. В хода на разговорите разпитвал за спестяванията им, като отправял предупреждения, че  трябва да ги изтеглят и предадат, защото авоарите им били застрашени от хакери. В един от случаите пострадалата пенсионерка била заплашена, че ако не даде парите, „ще й режат пръстите“.  Измамниците също твърдели, че разполагали с апаратура, която откривала наличието на пари в домовете.  Пострадалите предали сумите, които имали, а един от тях и златни накити, всичко на обща стойност 11 548 лева. Непълнолетната Петя П. отивала до предварително определените места и вземала парите и бижутата, подготвени от пострадалите.Единият от измамените пенсионери занесъл парите чак във Варна с такси.

Заради все още невръстната си възраст и в резултат на редукцията заради съкратеното съдебно следствие тя е осъдена на 1 година затвор при 2-годишно отлагане изпълнението на присъдата.

От съда припомнят, че Малин и Петя бяха спипани в Хасково в хода на спецакция след сигнал от 86-годишна старозагорка на 11 август м.г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече