Бойкот на вота в Мартен

0

Голяма част от жителите на Мартен са решили днес да бойкотират изборите. Причината: повече от 10 години хората имат проблеми с електрозахранването. Заради честото му прекъсване и токовите удари, електроуредите им изгарят. И не виждат решение, съобщава БНТ.

„Първо едната седмица ми изгоря фурната, звънях, пуснах жалба. От енергото ми отговарят има време до 18 ноември. Има време, ама ние сме петчленно семейство, само с една микровълнова фурна няма как да стане. На следващата седмица ми изгоря телевизорът“, сподели Венелин Ранков.
От електроразпределителното дружество обясниха, че към мрежата в района на Русе е била включена нова възлова станция, която осигурява самостоятелно електрозахранване на няколко населени места, включително и Мартен.

„От ръководството на електроразпределителното дружество обясняват, че това е вследствие на птиците. Когато литнат и двете жици се доближават и защитата в подстанцията изключва за няколко минути. Хората, те настояват най-вече, да получават нормално електрозахранване за това, което плащат“, допълни кметът на Мартен Димо Тонев.
За да се отстрани този проблем, от дружеството казаха, че ще монтират така наречените дистанционери по проводниците. Хората обаче не вярват, че проблемът някога ще се реши. Сравняват го с политическата ситуацията в страната, затова мнозина от тях няма да гласуват днес.

От кметството очакват по-ниска избирателна активност в сравнение с предишните избори, когато са гласували едва около 37 на сто от жителите на Мартен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече