Белият дом определи краен срок за ваксинация срещу Covid-19 до 4 януари

0

Белият дом обяви в четвъртък, че крайният срок за служителите на федерални изпълнители да бъдат напълно ваксинирани срещу Covid-19 е 4 януари 2022 г. Дотогава всички служители, обхванати от Центрове за Medicare и Medicaid услуги (CMS) или служители на федерални изпълнители, трябва имат поставена последна ваксинационна доза, заявиха от администрацията на САЩ.

Според служители на Белия дом, Администрацията по професионална безопасност и здраве (OSHA) „ще провежда някои програмирани или планирани проверки, когато отиваме на работните места, за да проверим, че работното място е в съответствие с наложеното правило“.

Санкциите за нарушаване на изискването за ваксинация ще зависят от тежестта на нарушението, със стандартната глоба от $14 000.

„Ако дадената федерална институция не предприема стъпки, за да изпълни изискването, имаме редица средства за защита. Това може да са и граждански парични санкции. Бихме могли също да така откажем плащане и в краен случай, да ги извадим от здравните програми Medicare и Medicaid“, обясни служител, като подчерта, че целта на администрацията на САЩ е „да приведе здравните заведения в съответствие с изискванията“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече