Хванаха горски да превозва незаконно дърва в Дупница

0

След писмени обяснения го освободиха от полицията

Хванаха горски да транспортира незаконно дърва в Дупница.

Сигналът е подаден на 1 ноември в 19.00 часа на телефон 112. В него е посочено, че Красимир Ковачки – горски стражар от „ДГС Дупница”, транспортира незаконни дърва със служебен автомобил УАЗ до частен имот в града.

При последвалата проверка горските служители установяват, че в двора на посочения адрес са налични 1,7 пространствени куб. метра иглолистни дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет.

Собственикът на имота не е представил документ за произхода на дървесината, поради което му е съставен акт за административно нарушение. Дървата са задържани и транспортирани за съхранение в двора на горското стопанство.

Малко по-късно, към 19.30 часа, служители от РУ – Дупница, спрели за проверка водача на служебния автомобил Красимир Ковачки, но не открили в превозното средство налични дърва. Горският стражар е задържан и след писмени обяснения в полицейското управление е освободен.

Директорът на ”ДГС Дупница” е изискал писмени обяснения от своя служител, след което предстои да му бъде наложено дисциплинарно наказание, съгласно Кодекса на труда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече