Клошар ще излежава 13 години убийството на колега

0

Убиецът и жертвата се скарали заради ровенето в контейнер на запазена територия

51-годишният бездомник Румен Димитров от Шумен ще излежава 13 години убийството на колега клошар, станало на 11 ноември м. г. Така реши Окръжният съд в Шумен, но присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в Апелативния съд във Варна.

Убиецът, с прякор Румен Клошаря и жертвата му – негов приятел и колега по препитание, на 54 години, се скарали малко преди 2 следобед на фаталния 11 ноември, а скоро след словесните препирни скарването преминало в бой. Две минути преди 2 на тел. 112 бил получен сигнал за скандал на ул. “Цар Освободител”, но докато полиция стигне на мястото единият от клошарите вече бил мъртъв.

Румен от години водел скитнически начин на живот и се прехранрвал като събирал вещи, изхвърлени в контейнерите за боклук и после ги продавал или ги предавал на вторични суровини. Клошарската гилдия си имала стриктно разпределени зони, а Румен „работел“ в района на ДКЦ I, познат на шуменци като Новата поликлиника. В деня на убийството обикалял района си, но забелязал друг колега да се навърта около неговите контейнери. Румен избугнал и започнал да се кара на конкурента за влизане в чужда територия. Като наближил достатъчно до него хванал втория клошар за дрехите, ударил му няколко удара с юмрук по главата и го съборил на земята. После извадил от вътрешния джоб на якето си и наръгал натрапника, както смятал, в сърцето. Жертвата починала мигове след това.

След убийството въпреки множеството очевидци Румен избягал от местопроизшествието с надеждата да се скрие. Опитал се да се избави и от ножа, но бил открит светкавично в района на МБАЛ – Шумен на кръстовището на „Петър Парчевич“ и „Васил Априлов“ с двулитрова бутилка бира. ДНК експертиза на ножа, с който е убита 54-годишната жертва заковала Румен Клошаря като извършител на убийството и от деня на престъплението до днес е в ареста и, ако присъдата му остане в сила, ще му остане да излежи още 12 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече