Задържаха двама производители на дрога от Добрич

0

Двама мъже, на 51 и на 25 години, бяха задържани след акция по линия на наркоразпространението, проведена от служители на Първо РУ на МВР в Добрич. При проверка на частен имот, собственост на 51-годишен мъж, намиращ се във вилна зона „Лозята“, е установена и иззета суха тревна маса с тегло 146 грама, реагираща на канабис.

В близост до имота полицаите се натъкват на необитаемо бунгало, в което се сушат 5 броя растения от вида на конопа с дължина 180-250 см. В двора са установени 11 броя растения от същия вид с множество съцветия по тях, всички реагиращи на канабис. При последвалия обиск в апартамент в ж.к. „Балик“ в град Добрич, обитаван от 51-годишния мъж, е намерена суха тревна маса с тегло 29,63 грама, реагираща на канабис, електронна везна, мелнички и самозалепващи найлонови пликове. 51-годишният е задържан за срок от 24 часа.

При проверка в жилището на 25-годишен мъж от Добрич, униформените установяват множество полиетиленови пликове със съдържание на суха тревна маса с общо тегло 75 грама, реагираща на полевия тест на марихуана, бяло кристално вещество с общо тегло 32 грама, реагиращо на метаамфетамин, бяло вещество с тегло 1 грам, реагиращо на амфетамин. При последвалото претърсване в имота са установени сумата от 12 790 лева, газов пистолет с премахната муфа и боеприпаси с допълнително добавено олово в тях. Иззети са електронна везна, мобилен телефон и таблет. 25-годишният мъж също е задържан за срок от 24 часа.

Материалите по двата случая са докладвани на прокуратурата. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на дилърите продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич. Материалите са докладвани в прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече