Регионалният министър ще се срещне с протестиращите строители

0

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова кани утре, 8 октомври, в 10.30 часа на среща в сградата на ведомството всички собственици на фирми, които ще участват в протеста, организиран от Българска браншова камара „Пътища“ на същата дата. 

Ресорният министър уточнява изрично, че на срещата са поканени само собствениците, а не упълномощени лица или посредници, за да се обсъди създалото се напрежение.

В продължение на няколко месеца ръководството на МРРБ и лично министър Виолета Комитова се срещаха и разговаряха с директори, управители, профсъюзи, представители на браншовата камара и работници от строителни фирми. Въпреки това обаче развитие по отношение на исканията на браншовици – няма. Именно поради тази причина те организират трети национален протест пред регионаланото министерство утре от 8:30 часа с искания положеният труд да им бъде заплатен. 

„Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ (ББКП) вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции заради пренебрегването на действащите, НАПЪЛНО ЗАКОННИ договори за Текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента Румен Радев, а също и с министър-председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма. УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър-председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“ – министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог.“, се казва в позиция на ББКП, изпратена до медиите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече