Дрогиран син уби с камъни баща си по време на риболов

0

58-годишен мъж Сливен е намерил смъртта си от ръцете на собствения си син, трагедията се е разиграла около обяд на 5 октомври на брега на изкуствен водоем между селата Крушаре и Чокоба.

Свидетели на убийството, рибари от същата компания са подали сигнала на телефон 112, след като видели как 25-годишният Юлиан Иванов налага с камък по черепа татко си след внезапно възникнало спречкване помежду им.Тялото на жертвата било хвърлено от убиеца във водата, след което младият мъж пробвал да се укрие като прецапал полупресъхналата Тунджа и хукнал към първите къщи на Крушаре, където бил застигнат от униформени и закопчан с белезници.

Тепърва ще се установяват причините за скандала между кръвните родственици, ще се изяснява и защо никой от многолюдната рибарска компания не е направил опит да се намеси. От окръжната прокуратура в Сливен уточняват, че извършителят на престъплението е действал под влияние на дрога.

Жертвата Пламен Иванов  живеела със съпругата си в сливенския квартал „Даме Груев“, съседите останали изумени като разбрали какво се е случило с него. Никой не знаел, че младият и работил до скоро като готвач в местно заведение се дрогира, познавали го като тихо и възпитано момче. Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство по особено мъчителен начин , извършителят може да получи доживотна присъда без право на замяна.

Същият ден, няколко часа по-рано е регистрирано и още едно убийство, на територията на село Землен, община Раднево, където е открит още топлият труп на 48-годишният местен жител Иван Пенев. Смъртта на мъжа, който бил трайно безработен е настъпила следствие тежко нараняване с нож в областта на стомаха. По подозрение за предумишлено убийство е задържан собственикът на къщата, където е извършено престъплението, 49-годишният Стефан Кълвачев. Жертвата и убиецът били добри приятели и често се събирали да се черпят, разказват жителите на селото, където по постоянен адрес се водят 61 души. Кълвачев сам потърсил кметската наместничка към 8,30 часа на 5 октомври, за да съобщи че на Иван му прилошало внезапно и починал.Образувано е досъдебно производство по член 115 от НК. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече