Испанските летищa ще възстановят трафика си отпреди пандемията до края на 2025 г.

0

Испанските летища ще възстановят нивото на трафика си от преди пандемията в края на 2025 година. През 2026 година рекордът от 275 милиона пътници, постигнат през 2019-та година ще бъде надминат, се казва в петгодишния план на Аена (Aena), дружеството което управлява 45 летища в Испания и участва чрез дъщерното си дружество в управлението на още 15 други в Европа и Америка.

Аена на практика е най-големият летищен оператор в света по брой пътници и намеренията му са да остане такъв.

В петгодишния план на дружеството, който бе представен пред централното правителство, е заложена като цел регистрирането на 282 милиона пътници през 2026 година. Планирани са и инвестиции в размер на 2 милиарда и 250 милиона евро за разширяване на няколко летища, включително на „Барахас“ в Мадрид, което ще позволи да се вдигне капацитетът на 348 милиона пътници годишно.

Засега дострояването на летище „Ел Прат“ остава на заден план, заради разногласия с регионалното правителство на Каталуния, но работата по останалите е в ход.

За увеличаване на въздушния трафик е предвидено и замразяване на таксите на авиокомпаниите за период от пет години, което ще им позволи да се възстановят по-бързо от кризата, породена от пандемията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече