Строителният министър: Митът, че всички строежи са спрени, е неверен

0

В момента Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) изпълнява над 2200 строежа на стойност над 7.5 млрд. лв. Митът, че всички строежи са спрени е абсолютно неверен. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в ефира на Дарик радио.

„Нито един строеж не е спиран. Изпълняват се 341 обекта в пътната сфера – пътища, мостове, магистрали. По Оперативна програма „Региони в растеж“ имаме 1326 проекта, от които 1009 сгради от Националната програма за саниране. 340 обекта се изпълняват по Управление на трансгранично сътрудничество. За укрепване на свлачища и срутища изпълняваме 26 обекта, а във ВИК сектора имаме 170 обекта. За всички тези строежи е осигурено финансиране. Фокусирането само върху един път или два ремонта е абсолютно неправилно“, каза Комитова.

„Ако има спряно строителство, аз лично ще дойда да отговоря. В качеството ми на министър не съм спирала нито едно строителтво, нито аз, нито който и да е от служебното правителство“, категоричен бе ресорният министър. Тя заяви, че в МРРБ е сформирана Комисия по качеството, която ще проверява състоянието на пътищата и съответно какви пропуски имат те.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече