Иван Начев: Проектът на Петков и Василев дава политическа перспектива

0

Съмнявам се, че Кирил Петков и Асен Василев могат да обединят около себе си т.нар. партии на протеста, защото тези партии не са готови за това. Това мнение изрази пред БНР политологът Иван Начев, изпълнителен директор на Българското училище за политика „Димитър Паница“.

„Тази промяна, която те лансират, действително може да доведе до подкрепа в българското общество, която да ги позиционира на добро място в следващия парламент.“

„Хората, които ще гласуват за тях, са хора, които искат да има надежда, които искат наистина някакви неща да се оправят и да започне България да прилича на европейска държава. Ние сме 15 години държава членка на Европейския съюз и всеки който познава европейската интеграция много добре знае, че на десетата година и най-бедните държави са били много по-добре, отколкото ние сме след 15 години членство. Този политически проект събира една политическа перспектива за България“, подчерта Начев в предаването „Неделя 150“.

Очевидно нашето общество се нуждае от промяна, която трябва да върви в две посоки – както в системните партии, така и в протестните, отбеляза анализаторът. Според Иван Начев системните партии не си дават сметка, че профилът на избирателя се е променил.

Ако десните партии продължат да се държат като ощипани, десницата няма голямо бъдеще у нас, смята Начев.

Той не изключва към проекта на Петков и Василев да се присъединят и хора, които са възлагали надежди „и на предишни политически авантюристи“.

„До висока степен може да привлече т.нар. мек избирател, който не е решил към момента кого да подкрепи.“

Българският политически живот се характеризира не само с политическото номадство, а и с това, че много често политическите трупове възкръсват, подчерта Иван Начев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече