Пламен Данаилов: ИТН не търси и няма да търси разговори с ГЕРБ за управление

0

Това, което влезе като актуализация на бюджета, е добро, защото ще подпомогне пенсионерите, медиците и нуждаещите се сектори“. Това заяви пред БНР Пламен Данаилов, депутат от „Има такъв народ“. Той изтъкна, че от ИТН са били против актуализация на бюджета, защото „без ясно изразено мнозинство, което да стои зад нея, ще се стигне до тежък популизъм“, но благодарение на представителите на в бюджетната комисия това е било овладяно.

Според Данаилов Планът за възстановяване може да бъде внесен в ЕК и следващата година, но е важно да се знае, че има ограничение докога парите трябва да бъдат инвестирани в икономиката на страната:

„Той е изключително важен, но общо по Многогодишната финансова рамка в България ще влязат около 60 млрд. лева по различни програми на ЕС, които също трябва да бъдат много добре икономика. Рискът е да не успеем до 2023 г. да инвестираме парите от Плана“.

Пламен Данаилов подчерта категорично, че ИТН не търсят и няма да търсят разговори с ГЕРБ за управление на страната, защото, водената от тях политика, е била грешна:
„Изчегъртването на ГЕРБ, за което говорим, е защото искаме друг начин за управление на държавата“.

„Казусът със строителството на магистрали вече е съдебен, защото договорите са предадени на прокуратурата. … Трябва да се установи има ли незаконно строителство и ако има – кой го е разрешил. Няма друг начин това да стане, освен през прокуратурата. Разчитаме тя да си свърши работата“.Данаилов заяви, че реформата в прокуратурата е една от основните цели на ИТН, защото е важно „да се стигне до това как са харчени парите на българите“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече