Нинова: Не съм посещавала офисите на Слави Трифонов

0

Между 10 и 15 септември БСП вижда обозримия срок за връщане на мандата, ако партията не успее да постигне консенсус за подкрепа с поканените за разговори партии. Това заяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова по време на изявление.

„Нямаме никакво намерение, ако днес се потвърди, че нямаме подкрепа, да го държим в неразумен срок”, уточни тя.

„За избор на правителство трябват 121 гласа. Ние разбираме своята тежест и че имаме само 36 и че трябва да търсим съюзници. Обърнахме се към новите партии – „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Поставихме си две цели – да направим редовен кабинет, за да посрещне кризите и мнозинство, което да продължи промяната на модела на управление на ГЕРБ”, посочи Нинова.

Корнелия Нинова: Ще обсъдим с ИТН, ДБ и ИБГНИ служебният кабинет да стане редовен

Лидерът на партията отчете и заявленията на поканените партии, че не искат да подкрепят правителство на БСП. „Разбира се, всяка партия е в правото си да вземе своето решение. Сигурно те са се съобразили с волята на техните избиратели. Волята на нашите е да стигнем до разбирателство и да има редовен кабинет”, каза още тя.

Нинова коментира, че ако от БСП върнат мандата веднага, президентът трябва да разпусне Народното събрание и да насрочи избори. „Така ще оставим пенсионерите без преизчисляване на пенсиите, работниците без обезщетения, ако се наложи затваряне, болните без Ремдесивир, който липсва, лекарите без 1 000 лева на първа линия, както и полицаите без средства за охрана на границата”, смята тя.

„Не съм посещавала офисите на Слави Трифонов. Всички срещи сме провеждали прозрачно и публично в Народното събрание“, обясни Нинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече