Гърция въвежда строги мерки за неваксинираните от септември

0

Ресторанти, барове, кафенета, нощни клубове, театри, кина ще се посещават само от ваксинираните в Гърция.

Това обявява във вторник правителството в опит да спре потока на новата пандемия, тъй като мутацията на Делта и нарастващите случаи не притискат страната.

Една от мерките, която се очаква да бъде върната от средата на м. септември, е използването на маска в открити пространства, съобщава „Труд“.

Припомня се, че на 23 юни използването на открито на маска беше официално премахнато с правителствено нареждане.

Предвижда се още държавните служители, които не са ваксинирани, да работят, като представят два отрицателни теста седмично за собствена сметка.

Ограничения ще има и за преподавателите в училищата и университетите, които трябва или да се ваксинират, или да се тестват два пъти седмично за собствена сметка.

Студентите ще могат да посещават лекциите присъствено само ако са ваксинирани или имат отрицателен тест. Разликата е, че държавата ще плаща тестовете на студентите.

Учениците на възраст над 12 години също ще бъдат тествани регулярно, независимо дали са ваксинирани, или не.

Те обаче могат да изберат дали да се самотестват, или да отидат в лаборатория, в която разходите за тестовете ще бъдат поемани от държавата.

Неваксинираните от м. септември ще трябва да намерят други начини да се забавляват, тъй като няма да им бъде позволено да влизат в закрити нощни клубове.

Обмисля се в търговските магазини да се допускат само ваксинирани хора – нещо, което не само ще увеличи социалното напрежение, но и може да струва финансово на бизнеса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече