Безработни задигнаха два буса от приюта на Отец Иван

0

Безработни задигнали два буса, собственост на 76-годишния Отец Иван, който приютява бедни семейства и се грижи за прехраната им в Нови Хан. Бусовете били паркирани отключени пред комуната. Сигналът е подаден от касиерката.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Участък Якимово и със съдействието на служители от Участък Бойчиновци, по „горещи следи“ са установени извършителите – двама братя, криминално проявени, на 26 г. и 21 г. от същото село. Единият бус – „Фиат Дукато”, е намерен в с. Мърчево, оставен в имот на 55-годишен жител и е върнат на собственика. Бусът „Фолксваген Lt“ е открит в процес на разкомплектоване в с. Владимирово, в имота на 29-годишен жител. В хода на разследването е установено, че в дните от 06/16.08.2021 г. 26-годишният извършил от приюта и кражба на бензинова тракторна косачка и двумесечно мъжко теле. При извършените оперативноиздирвателни мероприятия те са открити в дома на 57-годишен жител на с. Мърчево и върнати на собственика.

Работа по документиране на престъпната дейност на извършителите продължава от Участък Якимово. Имуществото на приюта на свещеника често е мишена на крадците. „Досега апашите са посягали на всичко – на запасите, на къщите, на хляба и меда, а сега се опитаха да ни вземати и телето.“, каза с горчивина благодетелят на бедните и изсотавените.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече