Китай отхвърли призиви за ново разследване на произхода на Covid-19

0

Китай отхвърли призивите на Световната здравна организация за ново разследването за произхода на Covid-19. Пекин посочи, че предпочита научните пред политическите действия в търсенето на истината за коронавируса.

Световната здравна организация поиска от Китай оригиналната информация за първите случаи на Ковид-19 в страната, за да бъде използвана като основа за ново проучване за източника на пандемията, както и данни относно хипотезата за лабораторен произход на вируса. Стремежът е то да започне възможно най-бързо. Пекин отстоява позицията, че приключилото вече разследване е достатъчно и призивът за започване на ново е политически мотивиран.„Противопоставяме се на политическо преследване…и изоставяме съвместния доклад“, който бе издаден, след като експертен екип на СЗО посети Ухан през януари, заяви заместник външният министър Ма Чжаосюй.

Именно от Ухан тръгнаха в края на 2019 г. първите съобщения за мистериозна заразна болест.

Китайските власти заявиха днес, че са успели да овладеят разпространението на делта варианта на коронавируса в страната, след като в 48 града бяха установени огнища на зараза. През последните дни няма нови случаи в повечето точки на разпространение след наложените строги мерки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече