Стефан Янев: Готови сме служебният кабинет да продължи като редовен

0

Теоретично е възможно служебното правителство да продължи да работи, ако се стигне до предсрочни нови избори – коментира пред репортери в старата столица Плиска министър-председателят Стефан Янев. Служебният премиер каза също, че е възможен вариантът служебното правителство да стане редовно, каквото предложение имат от БСП, ако получат мандат за съставяне на правителство, но за този сценарий е още рано да се говори.

„Мисля, че този сценарий е рано да се обсъжда сега. Нека да видим дали ще се реализира първият мандат на базата на разговорите в парламента, на базата на дебатите, в които надявам се народните представители ще бъдат достатъчно убедителни и критични по отношение на това, което се предлага в първия мандат. Ако не се реализира първият мандат и се стигне до такова предложение, трябва да се мине през етап за изясняване на приоритети, подготовка за евентуално споразумение дали коалиционно или на базата на парламентарна подкрепа, за да бъде ясни както приоритетите, така и сроковете на действие, какъв тип програма политики ще изпълнява този кабинет. Така че теоретично е възможно, но практически дали ще стане е въпрос на допълнителни ходове, които предстои да видим.“ – разви възможните варианти Стефан Янев.

Служебният премиер беше в Плиска за откриването на деветото издание на „Дни на предците – Плиска 2021“.  Фестивалът се провежда Националния историко-археологически резерват „Плиска” и на него се представят клубове за исторически възстановки, майстори на старинни занаяти, които показват бита и традициите на българите от ранното и късното Средновековие.

„Радвам се, че съм сред хората, дошли тук да споделят това събитие, което събира толкова много поддръжници на българките традиции. Наш дълг е да знаем историята си, да почитаме това, което са оставили нашите предци, да го носим през времето и да го завещаем на нашите деца. Важно е, възпитателно е и е хубаво да го има този фестивал. Надявам се всички тези хора да са обединени около тези ценности, които споделяме всички заедно, че  непреходността на българския дух на българската история трябва да бъде споделяна и предавана на поколенията.“ – обърна се към присъстващите и участниците във фестивала премиерът Янев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече