Балтаков напуснал БНР заради опасения за личната му сигурност

0

Бившият генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков разкри какви са причините да поиска да се раздели с поста си. Най-важната от тях била свързана с опасения за личната му сигурност и опит за сплашване, който се случил в края на месец юни.

Тогава, след командировка извън София, той забелязва кални стъпки в апартамента си. Гардеробът му бил отворен, а в хола си намерил мръсна чаша от чай, разказва Балтаков пред „Дневник“.

Бившият шеф на БНР не подал сигнал в столичната полиция. Въпреки това провел разговори с криминалисти, според чието мнение ситуацията била именно опит за сплашване. Балтаков провел разговори и със служебния вътрешния министър Бойко Рашков, по-късно разказал и на премиера Стефан Янев. Реакция обаче не последвала, казва Андон Балтаков.

Останалите два фактора, оказали влияние върху решението му били опити от няколко месеца за саботаж на работата му, както и липсата на професионална подкрепа на журналистическата гилдия в България за това, което прави.

Припомняме, че Балтаков подаде оставката си в началото на седмицата, като тя влезе в сила на 6 август. За негов временен заместник Съвета за електронни медии посочи юриста Милен Митев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече