Ваксинацията може да не повлиява на нивата на Делта варианта на Covid-19 в тялото

0

Общественото здравеопазване на Англия (Public Health England, PHE) заяви в петък, че първоначални констатации показват, че наличното ниво на Делта варианта на коронавирус при някой, който е бил заразен, може да бъде същото, независимо от това дали даденото лице е било ваксинирано или не, съобщава Ройтерс

„Някои първоначални констатации показват, че нивата на вируса при тези, които са заразени с Делата варианта на Covid-19, които вече са били ваксинирани, може да са подобни на нивата на вируса, открити при неваксинирани хора“, се посочва в изявлението на Public Health England.

„Това може да има последици за инфекциозността на хората, независимо дали са били ваксинирани или не. Това обаче е ранен проучвателен анализ и са необходими допълнителни целеви проучвания, за да се потвърди дали това е така“, допълва Общественото здравеопазване на Англия.

Въпреки че това може да има отражение върху инфекциозността на дадения индивид, тези, които са били ваксинирани, все още са по-добре защитени от тези, които не са. Освен това данните също така предполагат, че един от изследваните варианти, VUI-21JUL-01 или B.1.621, може би избягва по-добре ефектите от ваксината или естествено произлезлия имунитет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече