Служебното правителство одобри актуализацията на бюджета

0

Служебното правителство одобри на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет за тази година, както и актуализацията на бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса.

В началото на седмицата новият вариант на ключовите финансови закони беше подкрепен и от социалните партньори. Проектът предвижда 2 милиарда лева повече приходи, както и допълнителни разходи от 1,8 млрд. лева. Заложени са допълнителни средства за социални помощи, здравеопазване и мерки за подпомагане на бизнеса. 

Стефан Янев предупреди за риск от инфлация, който редовното правителство трябва да наблюдаваНа извънредното заседание на правителството премиерът Стефан Янев заяви, че се налагат се неотложни мерки, за да бъдат гарантират социални плащания и дейността на бизнеса

„Но ситуацията, виждате, че е динамична. Такова правителство все още не е съставено. В същото време икономическата и здравната ситуация в държавата е такава, че се налага да бъдат взети неотложни мерки по отношение на гарантиране на функционирането на държавата, по отношение гарантирането на социалните плащания, на дейността на бизнеса и разбира се, подготовка за здравна криза, ако такава се развие през есента, каквато много от наблюдателите очакват“. 

Дали и как ще бъде актуализиран бюджетът, ще решава Народното събрание

„И се надявам в този смисъл парламентът да направи необходимия смислен дебат и да прояви разбиране към моментната ситуация, така че всички неотложни плащания в началото на септември да бъдат осигурени“, посочи служебният премиер. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече