Прокуратурата започва производство за пожара на сметището край Дупница

0

Районна прокуратура- Кюстендил образува досъдебно производство за пожара на сметището край Дупница, за управление на отпадъци не по установения ред, като с това е създадена опасност за живота и здравето на другите, на населението – досъдебното производство е за престъпление по чл.353б от НК.

Пожарът на сметището възникна в петък. Пламъците са угасени, но задимяването в тази част на града и околните населени места продължава трети ден, с което са налице предпоставки за опасност за здравето и живота на населението в условията на неотложност, се казва в официалното съобщения на Районна прокуратура Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство.

Уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение Дупница, под чието ръководство са извършени неотложни действия по разследването – оглед на местопроизшествие от разследващ полицай при Районно управление -Дупница, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства.

Представители на РИОСВ на място са поставили подвижна измервателна станция, която да установи евентуално степента на замърсяване на въздуха. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други процесуално-следствени действия.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Кюстендил. Няма превишаване на средночасовите норми на показателите за качеството на атмосферния въздух в местността Злево, Община Дупница, след като там се самозапали депо за неопасни отпадъци, обявиха от екоминистерството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече