ИТН започва консултации за правителство

0

Най-голямата парламентарна партия „Има такъв народ“ започва преговори и консултации за сформиране на правителство. Разговорите ще се проведат в дните петък събота и неделя.

От ИТН изпратиха покани до всички парламентарни партии, но без ГЕРБ, за преговори по приоритетите на бъдещия кабинет с техен мандат. Това обяви депутатът Станислав Балабанов:

„Тези разговори са логични да се водят тук – в най-представителната сграда, българският парламент. Така че се надявам да приемат поканите ни политическите партии, тук в идните дни да се проведат едни практични разговори в името на това България да има едно стабилно правителство и един стабилен парламент оттук нататък“.

Срещите ще се проведат в сградата на парламента в петък, събота и неделя и ще бъдат публични, уточни Балабанов.

Разговорите започват с Демократична България в петък от 15.30, на следващия ден от 11.00 от ИТН ще се срещнат с ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, от 14.00 ч. – с БСП, а в неделя от 11.00 – с ДПС.

Филип Станев от ръководството на „Има такъв народ“ обясни защо ДПС е сред поканените:

„Математиката, чистата математика от конфигурацията на партиите на т.нар. протест, на тези, които са извън статуквото, сочи, че това е недостатъчен брой депутати, няма 121, така че в крайна сметка в името на желанието на гражданите за стабилност се налага да се проведат тези консултации, тъй като иначе този кабинет няма как да се състои“.

Няма да се обсъждат конкретни имена и постове, а само идеи, допълни Филип Станев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече