БСП нямало да върне мандата за кабинет, ако го получи

0

„БСП няма да приеме никакъв диктат – нито на предварително правителство, нито на предварителна програма на правителство, ако не уважат нас и избирателите ни – като се изслуша партньорът, като се видят неговите позиции. Няма как при такъв раздробен парламент която и да е партия да реализира цялата си програма. Не става дума за министерски кресла, а за политики, които могат да изведат България от последното място в Европейския съюз“,  каза пред БНР проф. Румен Гечев от БСП.

„Не сме доволни от резултатите на изборите. Анализираме причините. Важното е, че запазихме бронзовите медали и че оставаме на политическия терен. Вероятно ще се опре до БСП при разиграването на политическата рулетка в опит за формиране на правителство“, допълни той.

Гечев посочи, че левицата няма да подкрепя подхвърлени състави на какъвто и да е проект на Министерски съвет, при положение че не са спазени политическите правила.

„Който и да предложат, ако стане без консултации с БСП, ще гласуваме против. Нямаме проблем да отидем на нови избори. Водещият въпрос са политиките. Или ще правим нещо сериозно за България, или отиваме на нови избори“, предупреди социалистът.

Проф. Румен Гечев подчерта, че БСП няма да върне мандата, ако той стигне до тях, и ще проведе разговори в рамките на парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече