Спипаха сирене и месо с изтекъл срок на годност

0

Над 1330 килограма риба и морски продукти, които се съхранявали неправилно, са били открити в склад в Пазарджик, стопанисван от фирма на италиански гражданин. Установено е и наличието на над 820 килограма месо, колбаси и сирене, които са с изтекъл срок на годност.

Фирмата е стопанисвала и търговски обекти в областния град и региона, а нарушенията са при специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В проверките са взели участие представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“, Дирекция „Инспекция по труда“, НАП, РСПБЗН-Пазарджик.

Извършени са проверки на помещения, търговски обекти и складове, стопанисвани от частна фирма, управлявана от италиански гражданин.  Оказало се, че фирмата ползва един от складовете си без необходимите строителни книжа. От представителите на НАП са извършени инвентаризации на складовите помещения на фирмата в Пазарджик и село Братаница.

Инспектори от „Държавен противопожарен контрол“ при РСПБЗН-Пазарджик са открили пропуски в пожарната обезопасеност на обектите и оборудването със средства за пожарогасене. За всички констатирани нарушения са съставени или предстои да се съставят актове от компетентните контролни органи. Откритите 820 килограма месо, колбаси и сирене ще бъдат унищожени. Проверките продължават на територията на цялата област.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече