Регионалното министерство: Обещанията, дадени от Борисов за „Хемус“, са неизпълними

0

 Обещанията, дадени от Борисов за „Хемус“, са неизпълними. Това заяви зам.-регионалният министър Тодор Анастасов по време на пресконференция. Той уточни, че не е възможно магистрала, минаваща през Северна България, да бъде построена до 2024 година.

Едва 3 от 9 участъка се строят, уточниха от Министерството. Причината е, че за останалите участъци не са готови строителните книжа и не е налично разрешение за строеж, подчерта арх. Комитова.

„Отсечката от Боаза до Шумен на АМ Хемус ще е с дължина над 200 километра и е изцяло ново строителство“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Поводът за коментара й са протестните действия, организирани от ГЕРБ, по повод строителството на АМ „Хемус“. В МРРБ се извършва два вида строителство – ново строителство и ремонти на пътища, уточни министърът.

Над 600 млн. лева са разплатени авансово на фирми за осигуряването на техника и материали. Изплатили сме 71% от парите за магистралата, а 4% са завършените участъци. В момента се строят първите 51 километра, останалите – не, защото не се преминали останалите стъпки, за да започне строежът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече