Наш професор дари 100 000 лева на център за деца с аутизъм в Плевен

0

Професорът по икономика Йото Йотов, който от години живее със семейството си в чужбина, дари 100 000 лева на център за деца с аутизъм в Плевен. Средствата ще бъдат изразходвани за подпомагане на годишните терапии на шест деца, както и за изграждане на училище.

„Сдружение „Аутизъм Днес“ изказва дълбока благодарност на семейство Анелия и Йото Йотови, които от години живеят извън страната, но корените и големите им сърца ги правят съпричастни към подкрепата за достоен живот и бъдеще за децата със затруднения в развитието. Истинската инвестиция в бъдещето, е тази в образование, училище и в детското развитие, а възпитаваме децата си, докато наблюдават постъпките и действията ни. Децата на семейството не просто наблюдават, а активно се включват в благородната им дейност! Дълбок поклон и респект!“, написаха от сдружението в официалната им страница в социалните мрежи.

Проф. Йотов, който е възпитаник на математическата гимназия в Плевен, решил преди две години да помага на деца с аутизъм.

„Най-добрият ми приятел има детенце с аутизъм, на когото помагам от години, но виждаме през какви трудности преминава семейството и реших преди две години да направя нещо да дечицата в родния ми град. Обикалям света и преподавам „Международна търговия“, аз съм икономист по професия и всички средства, които изкарвам, ги дарявам за дечицата с аутизъм в Плевен, обичам града си, надявам се тези пари да помогнат на децата. Надявам се да дам пример на собствените си синове и искам да благодаря на съпругата си за подкрепата, която ми е оказвала през тези години и която гледаше двете момчета, докато аз пътувах да изкарам тези пари“, каза за БНР Йото Йотов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече