Учителка насини ученик заради шут с топка

0

Начална учителка от СУ „Св. Климент Охридски“ в Пловдив е с комоцио след като ученик се прицели и я удари силно с топка по главата. Момчето нарочно е ударило даскалицата Виолета Хаджипетрова, която преподава на деца от първи до четвърти клас. Така твърди пред „Марица“ нейният баща Димитър Хаджипетров, който е бивш кмет на район „Централен“. 

Случката се разиграла вчера по обяд, докато учителката била с деца на двора. Ударът бил толкова силен, че тя започнала да залита и паднала. Училищната сестра ѝ се притекла на помощ, като й донесла лед и вода. Хаджипетрова ударила лек шамар на ученика. Той пък я помолил да не казва за случилото се нито на директора, нито на родителите му. Двамата се уточнили, но това не продължило дълго. Към 18 часа родителите си прибрали детето от училище. Явно вкъщи е разказало историята с учителката и към 20 часа те започнали да звънят на Хаджипетрова. Крещяли и викали по телефона, казали й, че ще я дадат на съд, че имало следи от удар по детето им. 

Родителите завели момчето на лекар, който установил, че има червенина по бузите. Твърдели, че това е от удар от учителката. Свидетели обаче няма. Учителката и училищната сестра твърдят, че до момента, в който детето си е тръгнало е нямало никакви следи по бузите. 

„Дъщеря ми се прибра, лошо й е, а те я заплашват по телефона. Днес беше при съдебен лекар. Установено е, че има комоцио. Директорът не иска да се занимава с този случай и най-вероятно ще уволнят дъщеря ми. И ние ще съдим родителите. Те крещяха по телефона  „Вие сте богати, ние сме бедни и ще ви осъдим“. Наели си адвокат. Лекарите в болницата казаха, че цялото семейство се изсипало с детето там и вдигнали страшен скандал“, каза бившият кмет на „Централен“ и баща на пострадалата учителка. 

Той недоумява как винаги учителите са виновни по презумпция и смята, че трябва да настъпи промяна в образователната система, тъй като в момента учителите нямат никаква защита от подобни прояви, които в много случаи застрашават живота. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече