Вижте какво откриха в кабинета на арестувания висш полицай

0

Множество предмети с белезите на движими културни ценности, записки и други веществени доказателства са открити и иззети в хода на извършените следствени действия по разследването на досъдебно производство на спецпрокуратурата. Предметите, предимно монети, са открити при претърсване на служебния кабинет на А.П., началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), съобщиха от прокуратурата. По-рано стана ясно, че висшият полицай вече се е сдобил с обвинение.

Част от монетите са били професионално увити и пакетирани с прикрепени към тях разпечатки, отразяващи

търгове на един от най-големите аукциони в Германия.

Само за една от монетите, например, е посочена цена 3400 евро.

В хода на следствените действия са открити и иззети още мобилни телефони, над 10 флашки, СД-та, тефтери и записки с описание на лица и местности, касаещи предмета на разследване по досъдебното производство за организирана престъпна група за държане и трафик на движими културни ценности и за изпиране на пари.

В кабинета на А.П. са намерени множество

визитки на ръководителя на фондация „Тракия“

и на нейни членове, както и на обвиняем по друго досъдебно производство на Специализирана прокуратура, касаещо длъжностни престъпления в Държавна комисия по хазарта.

Иззетите монети и други вещи с белези на движими културни ценности не са били описани като веществени доказателства по преписки или досъдебни производства на ГДНП или на други звена на МВР.

Предстои прокуратурата да назначи експертиза за произхода им. Според първоначалните данни

монетите вероятно са от времето на Древен Рим и Древна Елада.

Полицейският служител А.П. бе привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група, създадена с користна цел за извършване на престъпления по чл.287а, чл.278 и чл.253 от НК – престъпление по чл. 321, ал.3 от НК. Екипът от наблюдаващи прокурори е сезирал за случая дирекция „Инспекторат“ при МВР, която е на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече