Стипендия на името на починал от коронавирус връчва неговият баща

0

Стипендия в памет на своя починал от коронавирус син, Христо Денев, ще връчи на изявени ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново адв. Иван Денев.

Според волята на дарителя стипендията ще се присъжда ежегодно на ученици от училището, които имат отличен успех и са носители на призови отличия от областни, национални и международни форуми в областта на образованието, науката, изкуствата и спорта. С решение на Педагогическия съвет на ОУ „П. Р. Славейков“ първи носители на стипендията са седмокласничката Велина Костадинова и Виктория Гроздева от от 3 „в“ клас. Адвокат Иван Денев лично ще връчи стипендиите на двете изявени ученички. Скромната церемония на 31 май от 16 часа в двора на училището.

Велина Костадинова е носител на над 40 медала и повече от 100 грамоти престижни национални и международни конкурси, състезания и олимпиади от последните седем години. През тази учебна година Велина се яви на всички олимпиади, които ежегодно се организират от МОН. Тя е единствената седмокласничка в България, взела участие на олимпиадите по всички 8 учебни предмети в 7 кл. и се представи отлично. Тя е с първи резултат в област В. Търново по астрономия, химия, география, математика и български език и литература. Макар да е едва в трети клас, Виктория Гроздева е носител на призови отличия от различни национални и международни математически състезания. Последното признание за нейния талант и упорит труд е сребърният медал на Азиатското математическо състезание, с който се класира и за финал в Южна Корея. Виктория е шампион и по плуване.

Стипендията, на която двее момичета стават първи носителки, е на името на починалия от коронавирус през 2020 г. абитуриент Христо Денев. Младежът беше приет в тежко състояние в търновската болница и издъхна в отделението по реанимация. Смъртта му предизвика сериозен скандал и конфликт между бащата на младежа, адв. Иван Денев и ръководството на болницата. Медиците бяха обвинени, че не са назначили правилното лечение и са допринесли за смъртта на младежа. Стигна се до разследване от страна на прокуратурата и на медицински одит. В крайна сметка нарушения, от страна на хората, лекували болния младеж, не бяха констатирани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече