Бум на румънци по българското Черноморие

0

Внезапен прилив на румънски туристи по българското Черноморие. Според хотелиерите това е светкавичен резултат от отмяната на задължителните PCR тестове за влизащите у нас граждани на Румъния, съобщи бТВ.

Добрият развой на събитията дойде изненадващо за хотелиерите. В Слънчев бряг например някои от местата за настаняване се запълниха на 100%, а тези, които нямаха намерение да отворят – отвориха.

300 човека са сложили специално ваксина, за да могат да дойдат, защото въобще никой не може да влиза и да излиза от Румъния. И последния ден още 300 човека ми потвърдиха. Казват: „Нямаме PCR-и, нямаме карантини – идваме!“, разказа Памбос Агапиу – организатор на международен латино фестивал. Гърците, французите и италианците имат по-малко участие във фестивала заради COVID ограниченията, но румънците наброяват 700 участници.

Хотелиерският собственик Валентин Ташев няколко пъти отлага отварянето на хотела си заради отменени резервации. Миналия петък прогнозите за сезона не са изглеждали оптимистично.

„Имахме 300 резервации, които бяха отменени, защото трябваше да плащат PCR тест при тях. Те казват, че струва 80 евро. Стана един голям бум, който аз като хотелиер от 1992 г. досега не съм виждал“, разказва Ташев.

От бранша посочват, че огромната хотелска база в Слънчев бряг може да се напълни само с организирани чартърни полети. Въпреки това засега тенденцията е на самостоятелна организация от страна на пристигащите туристи – с автомобил или билет на нискотарифна авиокомпания

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече