Сигнали от малки и средни предприятия за отказани им кредити от ББР

0

Провали се срещата между осемте фирми, получили най-големи кредити от Българската банка за развитие (ББР), и служебния министър на икономиката Кирил Петков.

Причината е, че нито едно от дружествата не дойде на насрочените за 10.30 разговори с министъра. 

„Получихме отговори на нашите запитвания от шест от осемте големи кредитополучатели на Българската банка за развитие. Единствените две компании, от които не получихме отговор в този момент, са „Благоевград БТ“ и фирмата „Транспект“ АД. Но всичките шест поне, което е добрата новина, казват, че си плащат заемите и нямат забавяне. Така че от тази гледна точка аз съм много щастлив“, каза Кирил Петков, който бе поканил на среща представител на 8-те кредитополучатели.

Вчера бе провалена и срещата на министър Петков с Надзорния съвет на банката, след като на нея се яви единствено председателят Стамен Янев, поради което министърът освободи членовете на надзора. 

Министър Кирил Петков съобщи за сигнали от малки и средни предприятия за отказани към тях кредити от ББР. Той цитира подобен сигнал и призова дребният бизнес да информира министерството за подобни откази: „Този тип сигнали за нас са много ценни, защото ние искаме тази банка да започне да работи за малките и средни предприятия. Министерството е отворено, както виждате, всичко ще е много прозрачно, да можем да насочим капитала, който е в банката в момента по най-правилния начин“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече