Заповед на здравния министър за удължаване на мерките срещу Covid-19

0

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заповяда удължаване на срока на действие на противоепидемичните мерки до 31 юли, се вижда на сайта на министерството. До тогава остава в сила изискването за носене на маска в закрити обществени места, както и на открито при струпване на хора и когато не може да се спазва необходимата дистанция.

Провеждането на всички културни и спортни мероприятия на закрито, както и посещенията в заведения, клубове и детски центрове се допуска при използване на 50 процента от капацитета им.

От днес, 27 май, от Република Румъния у нас, без да предоставят документи, свързани с COVID-19,  могат да пристигат всички български и румънски граждани, сочи заповедта на Министъра на здравеопазването.

Временно се забранява влизането в България на хора, които не са български граждани и нямат статут на постоянно пребиваващи у нас, които пристигат от Индия, Бангладеш, Непал, Мианма, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка.

10-дневна карантина ще е задължителна за българите, които пристигат от тези страни, както и за гражданите със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваващи в България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече