В първия ден на служебния кабинет: Манолова на обиколка по министерствата, подава сигнали

0

Обиколка по министерствата предприе лидерката на „Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова, минути след като властта по ресори бе предадена от старите на новите министри.

Манолова посети първо Министерството на земеделието, след това на здравеопазването, а по-късно се отправи и към Министерството на икономиката.

Шефката на комисията по ревизията в 45-ото НС предава сигнали за нарушения във фермите за норки на бизнесмена Иван Ангелов, който беше обвинен от земеделеца Светослав Илчовски във връзки с ГЕРБ, бившия премиер Бойко Борисов и създаване на картели.

Едно от обвиненията на Илчовски към Иван Ангелов бе за незаконно загробване на норки, което ангелов напълно отрече на откритото заседание на комисията в парламента.

Заедно с Манолова е и екоактивистката Петя Алтимирска. От министерствата на земеделието и на здравеопазването заявиха, че започват проверки по сигналите.

„Нещата в България се променят. Новите министри са различни. Приемат ни без предварително записване. Днес изтича мораториумът на Народното събрание за назначенията в държавните предприятия“, каза Манолова след срещата си с министъра на здравеопазването и се отправи за среща с министъра на икономиката Кирил Петков.

„Да ни очаква. Той трябва да се съобрази с волята на Народното събрание и да спре назначението на калинките на ГЕРБ. Идваме“, заяви Мая Манолова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече