Мустафа Карадайъ: Този парламент заложи капани пред бъдещето управление

0

45-ото Народно събрания ще остане в историята не само с най-кратката си биография, но и с най-активната форма на популизъм заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Този популизъм е причината за огромния брой законопроекти и други актове на НС без оглед за последиците, без съгласуваност, без оценка на въздействието върху бюджета на страната в една такава сложна ситуация“ заяви Карадайъ.

По думите му, ДПС ще подходи оттговорно и няма да предлага законопроекти с предизборни цели. 

„Да се заложат сега такива капани пред бъдещото управление е безотговорно. Има много по важни въпроси за решаване – да трасираме пътя за решаване на кризата с пандемията, бедността, комрпометирания държавен бюджет. За съжаления полирическа воля за промяна няма“, категоричен бе лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ заяви, че от ДПС от 10 години говорят за нормалност в политиката и силно вярват, че управлението трябва да е на базата на програма с приоритети с ясна визия за бъдещето на страната. Според Карадайъ в момента между партиите в парламента няма диалог и фокусът е върху предстоящите предизборни кампании. 

„От ДПС отчитаме, че при днешното състояние на нещата още преди началото на предизборната кампания трябва да заявим ясно, че след предстоящите избори ще е нужно да има такова Народно събрание, което да излъчи и действащ кабинет“ коментира Карадайъ. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече