Опашки в първия ден на зелени коридори за ваксинация

0

Зелени коридори за ваксинация срещу Covid-19 бяха отворени днес в повечето области на страната. Без предварително записване се поставяше основно ваксината на „Прайзер/Байонтех“, но гражданите можеха да избира и препарата на „АстраЗенека“.

„Така или иначе трябва да се ваксинирам. Колкото по-рано, толкова по-добре. Имаме деца в чужбина. Трябва да намеря начин и тях да видя“.

В четири болници в София има определени за празниците зелени коридори, за да могат всички желаещи да се ваксинират. Това са Александровска болница, „Пирогов“, болница „Света Анна“, Военно-медицинска академия. Най-големи бяха опашките пред павилионите в Александровска болница и хората, за да бъдат ваксинирани, чакаха по 3, 4 часа, показа проверка на БНР.

Анкетираните се надяват от болницата да оптимизират местата за ваксиниране, така че да се избегне неудобството за хората:

Четири часа вече както чакаме. Дошли сме от 8.30″.

„Ние си приказвахме, беше ни забавно, но не е лесно. Трудно си е все пак. Това са четири часа на крак. Някои не издържат. Не могат да стоят на едно място“.

„През платформата си бях запазила от 9 април час за днес в 9.00 часа, бях първа, обаче обявиха, че „зелените коридори“ от днес са действителни и отпада всякаква регистрация през платформата, така че се наложи да чакам както всички, което не е добре, защото може да се създаде организация да работи още един павилион. Всички очакваха, че ще има толкова много хора. Това е необяснимото. Тенденцията е такава, че трябва да се ваксинираме, няма как. Болестта е страшна. По-добре е да сме защитени“.

В „Пирогов“ чакането на хората да се ваксинират не беше свързано с някакви трудности.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече